VPN beskytter privatlivet ditt på nett

En VPN-tjeneste betegnes også for et virtuelt privat nettverk som i utgangspunkt er designet for å gi deg privatliv på nett. Denne tjenesten skal gi deg privatliv uavhengig av om du bruker nettet til å surfe med eller om du benytter deg av en mobilapp.

Ved bruk av VPN krypteres dataene slik at det i praksis skapes et privat nettverk ved bruk av tilkoblingen til eksterne VPN servere. Ettersom din nettaktivitet går gjennom en VPN-tjeneste er tilkoblingen din sikker selv i Wi-Fi soner som er offentlige. VPN krypterer dine data på en måte som holder uvedkommende borte.

Riktig bruk av VPN

Ved å benytte deg deg av en VPN-tjeneste vil du effektivt beskytte din nettaktivitet. VPN er i utgangspunktet en programvareleverandør som gir tilgang til ulike servere i flere land. Denne tjenesten tilbys som regel i form av et abonnement som må betales månedsvis eller årlig. For å få tilgang til tjenesten må du laste ned en app.

VPN kan benyttes på samtlige av dine enheter som eksempelvis Mac, PC og mobil. Du må vanligvis logge deg på for hver gang du skal bruke tjenesten. For at du skal oppnå en personlig og unik nettopplevelse vil du selv kunne velge din egen plassering i det landet som du ønsker. Er dette av interesse, så les om VPN-tjenester her for mange gode tips.

Kryptering av data

Det er i hovedsak to gode grunner til at du bør benytte deg av en VPN-tjeneste. Først og fremst oppnår du en sikkert nettopplevelse der privatlivet ditt blir tilstrekkelig blir ivaretatt. Privatlivet ditt ivaretas blant annet ved å skjule din IP-adresse slik at ikke nettaktiviteten din blir synlig for uvedkommende.

I tillegg krypteres nettaktiviteten din for at eventuelle meldinger og data som mottas blir kryptert og ikke kan dekrypteres uten riktig tilgang. Data som sendes blir tilsvarende kryptert og dekryptert slik at informasjonen kommer trygt frem til mottaker. Du kan ved behov benytte deg av en VPN-tjeneste som også hindrer annonsører å få tilgang til din nettaktivitet.

Velg riktig VPN tjeneste

Dersom du skal anskaffe deg en VPN-tjeneste bør du vurdere hvilke funksjoner som er viktige for deg. Du får VPN som varierer ut ifra oppetid, hastighet og operativsystem alt etter hva som passer best. Du finner enkelt frem til utallige leverandører av VPN tjenester på nett og kan enkelt velge hvilken som passer best for deg.

En unik VPN tjeneste kommer med funksjoner som blant annet ulik krypteringsstyrke og operativsystemer. I tillegg kan du velge et VPN med ubegrenset databruk for at du skal få surfe fritt på nett som du ønsker. Her kan du også velge mellom hvor mange serverplasseringer som er nødvendig for ditt bruk.

Se på utenlandsk nett-TV

Ved å logge deg på din VPN-tjeneste kan du enkelt se dine favoritt TV serier som eksempelvis sendes på amerikansk Netflix. Noen land har innført sperrer i henhold til hvor i verden du befinner deg når du skal benytte deg av ulike TV og radiokanaler. Dette gjelder både programmer på både TV og radio.

BBC og NRK er eksempler på noen av kanalene som har satt geografiske begrensninger på hvor i verden du kan nyte dine yndlingsserier og TV show. Dette gjør at du blant annet ikke kan se på NRK nett-TV om du er på ferie i Spania. En funksjonell VPN tjeneste forhindrer enkelt denne nettsperrens funksjon.

Overvåket på nett

I henhold til norske myndigheter blir mye av vår internettbruk overvåket. Dette er rettigheter norske myndigheter har fått ved å benytte seg av et datalagringsdirektiv. Derfor hevdes det at du til en viss grad blir overvåket selv om du benytter deg av VPN. Din nettaktivitet vil derfor alltid på en eller annen måte kunne spores tilbake til deg.

Dette da det i utgangspunktet alltid vil kunne spores en kobling mellom deg og den VPN-serveren som du benytter. Derimot vil data og informasjon bli kryptert for at du sikrere kan surfe på nettet uten at uvedkommende skal se din nettaktivitet. Du bør derfor bruke tid på å finne riktig leverandør av VPN.

VPN for bedrifter

Det er i dag mange bedrifter som velger å benytte seg av VPN for å sikre at de ansatte surfer på nett på en forsvarlig måte. Dette for at det ikke skal være lett for hackere og andre uvedkommende å få tak i sensitiv informasjon som gjerne deles på bedriftens intranettsider.

Mange bedrifter velger å benytte seg av sperrer på nettbruk i forbindelse med at de ansatte bruker for mye tid på sosiale medier som eksempelvis Facebook. Dette er restriksjoner som ikke alltid er like populært blant de ansatte.

Tags:

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0