Hvordan bli kvitt gjelden din

Når du har gjeld, kan det være lett å late som om alt er i orden. Inntil en dag når det tar deg igjen. Ja, gjelden er dum, virkelig dum. Og den eneste måten å bli kvitt dem er ved å ta tak i dem. Selv om du heller vil begrave hodet i sanden og late som om de ikke eksisterer, forblir det bare «skjult» i mellomtiden. Så hvis du lurer på hvordan du kan få gjeldfri (for godt), har du kommet til rett sted.

Før vi hopper inn i våre praktiske tips for å få hjelp til å rydde opp i gjeld, la oss snakke om hvordan du kommer oss ut av gjelds sumpen helt. Bestem deg for at du er ferdig med gjeld – akkurat nå. Det betyr at du ikke bør bruke kredittkortet lenger. Ikke mer personlige lån for noe du ikke kan betale kontant for. Hvis du virkelig vil ha livsendring, må du slutte å gjøre det du alltid har gjort og gi plass til noe nytt.

1. Bruk kuponger.

Jeg er sikker på at du har hørt dette tusen ganger, men gjør du? Du kan spare massevis av penger bare ved å vise en kupong til kassereren. Bare sørg for at du bruker kuponger for produkter du allerede kjøper, slik at du ikke bruker penger på varer du aldri en gang vil bruke.

2. Handle brukt.

Barn vokser ut av klær med lysets hastighet. Og la oss være ekte: Det er ikke verdt det å gå i gjeld til toåringens stadig skiftende garderobe. Sjekk ut dine lokale bruktbutikker som selger klær i god stand – til en brøkdel av prisen.

3. Klipp kabelen.

Velkommen til dette årtusenet, hvor du kan se de fleste av favorittprogrammene dine på nettet. Hvis du ikke har kuttet kabelen ennå, gjør det! Sett den kabelregningen på 500 kroner på gjelden din hver måned i stedet.

4. Slutt å gå ut for å spise.

Å gå på restaurant er så mye enklere enn å lage mat hjemme. Men mens du nyter friheten til ikke å måtte lage mat, bruker du mye mer penger på å spise ute enn du ville gjort ved å spise hjemme. I stedet kan du invitere venner til tacokveld i stedet for å møtes på en restaurant.

5. Måltidsplan.

Ok, i praksis, hvis du tar restauranter av bordet, hvordan kan du gjøre dette «måltider hjemme» ting uten å stresse ut? Begynn å planlegge måltider! Du kommer til å kutte ned på hvor mye penger du bruker på mat hver måned.

6. Slå opp med baristaen din.

Hvis du ikke vet hvor alle pengene dine går hver måned, er vi ganske sikre på at favorittkafeen din kan finne den for deg. Å brygge din egen kaffe hjemme er en enkel måte å spare penger raskt på.

7. Planlegg matkjøpene dine.

Lag en liste og hold deg til den! Bruk kalkulatoren på telefonen mens du blar gjennom gangene for å sikre at du holder deg til budsjettet. Havner impulsartikler alltid i vogna di? Prøv å bestille dagligvarer på nettet. Og handle aldri der du er sulten!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0