Hva kan Bitdefender gjøre for deg?

Verden digitaliseres mer og mer hver for hver dag som går, og med dette kommer det nye trusler og utfordringer for vanlige folk. De fleste vet hva et pc-virus er, men altfor få velger å ta aktive grep for å forebygge mot virus. I dag er virus og ondsinnet programvare ekstremt sofistikert, noe som gjør at det kan være vanskelig å fange opp og unngå for et utrent øye. Noen tenker kanskje at de er trygge med det de driver med på nett, mens andre rett og slett ikke gidder.  

Hvem er utsatt for virus?

I utgangspunktet er alle som har en gjenstand som er koblet opp mot internett utsatt for datavirus. Så selv ved å gjøre noe så enkelt som å lese nyheter eller spille på nettet kan ting fort gå galt om man ikke vet hva man driver med, eller har ordentlig beskyttelse. Man kan for eksempel finne sider som gir god og relevant informasjon etter spill du vil prøve ut, eller en ondsinnet side som prøver å lure deg til å laste ned virus. 

Hva kan virus gjøre?

Virus kan påvirke deg på veldig mange måter. Noen virus er lagd for å gjøre skade, noen kun for å irritere eller plage,  mens andre kan være laget for å spionere og stjele. For eksempel finnes det utpressingsvirus, som vil låse ned og kryptere all informasjon på maskinen din, og be om løsepenger for at de skal låse opp maskinen din igjen. 

Denne type virus ble verdenskjent etter at et utpressingsvirus kjent som WannaCry skapte kaos for bedrifter og institusjoner over hele verden. En annen kategori, tasteloggere, kan kjøres helt usynlig i bakgrunnen uten at du vet det, og sende alle tastetrykk du gjør til noen andre. Hvis du liker å spille på nettet, kan da et slikt virus se innloggingsinformasjonen din, eller kunne hente bankkonto-opplysningene dine hvis du bruker det mens viruset er aktivt. 

Hvordan beskytte seg mot virus

Datavirus kan være skummelt for mange, men det finnes enkle grep man kan ta for å holde seg så trygg som mulig på internett. Det enkleste er å holde seg oppdatert på hva slags virus som finnes, og sørge for at man ikke laster ned eller klikker på programmer eller spill man ikke vet hva er. Føler du at dette ikke er nok, og du er redd for at uhell kan skje er det veldig smart å laste ned et antivirusprogram som fanger opp, advarer om, og sletter virus før de får en sjanse til å ødelegge for deg. Da kan du ferdes fritt på nettet uten å måtte bekymre deg for alle klikk du gjør, eller programmer du laster ned.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender tilbyr et av verdens beste sikkerhetstjenester for deg som vil føle deg trygg på internett. Bitdefender sine tjenester holder deg trygg fra alle nye, og eksisterende virusprogrammer, som utpressingsvirus, og malware. Bitdefender påvirker heller ikke ytelsen av maskinen din, så du vil ikke oppleve noen forskjell på din brukeropplevelse.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0