Alltid beredt

Alles mareritt er å bli frastjålet penger, identitet og fullstendig miste kontrollen over livet, fordi datamaskinen er full av virus og annen skadelig programvare.

Svindlere og hackere vil alltid forsøke å få tilgang til dine private data. Også annonsører har et enormt behov for de samme opplysningene som kjeltringene, og selv om folk som vil sende deg reklame ikke har kriminelle intensjoner, kan det være nesten like irriterende som å bli robbet.

Rammer alle

Virusene kommer derfor i alle former, fra freebies, til morsomme kattevideoer eller e-post. Det er ingen grenser for hvor oppfinnsomme folk er for å infisere deg med skadelig programvare, reklame eller virus. Selv de som ikke bruker internett kan bli smittet dersom de deler informasjon med en maskin som er infisert.

Virus er overalt, og hvis du ikke er forsiktig, kan det ødelegge maskinen din. Antivirusprogramvare er viktig fordi de er motgift, eller vaksine. Noe som betyr at de i utgangspunktet finner og ødelegger virus og annen skadelig programvare før de kan forårsake ødeleggelser eller irriterende avbrudd. 

Både selskap som beskytter folk, og de som beskyttes, har behov for nettsider utviklet av profesjonelle firmaer som jkwebdesign.fi/ som bidrar til å tenke sikkerhet før uhellet er ute.

Mange former

På samme måte som man har forskjellige medisiner og vaksiner for å kurere diverse sykdommer, har man forskjellig programvare spesiallaget for å ta knekken på annen skadelig programvare.

  • Virus er vanskelig å kurere og oppdage fordi den sprer seg fra ett program til et annet, akkurat som biologiske virus sprer seg til mange organer. 
  • Såkalte Trojanske hester  fremkommer gjerne som  nyttige freebies, men har skjulte intensjoner som sjelden er godt nytt for deg og din maskin. 
  • Det finnes også mange ulike ormer som  replikerer seg selv i systemet helt til det ikke er plass igjen, og enheten din krasjer.
  • Adware kommer i form av pop-up annonser,  og blir ansett som mer irriterende enn skadelig.
  • Spionvare er designet for å stjele personlige data, alt mulig fra bankopplysninger til passord og adresser. 

Det er viktig å ha en allsidig beskyttelse som regelmessig skanner enheten for all kjent ondsinnet programvare. Den sammensatte beskyttelsespakken vil oppdage virus, ormer, trojanske hester og spionvare, og hindre at de får kloa i deg og maskinen din.

Hvordan virker programvaren?

Ulike antivirus programvare fungerer på forskjellige måter. For eksempel bruker et tradisjonelt antivirusprogram å skanne filene du har og sammenligne dem med koder i egen database. Hvis den finner et duplikat, sletter den den eller isolerer den. Tradisjonell antivirus programvare fungerer derfor ofte også offline.

Et atferdsbasert antivirusprogram bruker også heuristikk for å oppdage virus. Det betyr at den kan identifisere og blokkere nye virus. Noen ganger vil det oppdage at et program er infisert og la deg ta grep, andre ganger vil det bare blokkere trusselen.

Regelmessig vedlikehold

Mange skybaserte antivirusprogrammer krever internettforbindelser. De oppdager da raskere alle mistenkelige aktiviteter og rapporterer slike hendelser i samme sekund de får øye på trusselen, for å holde deg raskt oppdatert til enhver tid. 

De fleste fleste slike løsninger og programpakker krever regelmessige, helst daglige oppdateringer, for å sikre at de er oppdatert på det de skanner etter. Daglig vedlikehold er viktig fordi trenger hackere verken tar ferie eller stopper å lage nye virus som reiser ut på arbeid for å sabotere folks hverdag.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0