Derfor er antivirus enda nødvendig i 2020

Da de første datamaskinene så dagens lys, dukket også de første datavirusene opp. Datavirus er skadelig programvare som har som mål å ødelegge eller stjele informasjon, eventuelt å kontrollere enheten viruset befinner seg på. For å beskytte dataeierne mot denne type svindel dukket antivirusprogrammer opp, men mye har skjedd på den teknologiske fronten siden den gang. Allikevel anbefales det å installere antivirusprogrammer; hvorfor greier vi ikke å bli kvitt datavirusene?

Slik fungerer datavirus

Datavirus er sleipe, og det kan være vanskelig å unngå dem. De trojanske hestene – som kanskje er de mest kjente datavirusene – skjuler seg bak andre programmer og nedlastinger, slik at du egentlig laster ned skadelig programvare når du tror du laster ned helt andre ting. Når viruset aktiveres ved at det installeres, tar det over andre filer på datamaskinen din, og herfra fungerer det på flere måter.

Det kan spre seg til andre enheter, eller det kan fungere som en spionprogramvare som henter ut informasjon fra enheten din. Det betyr at informasjonen du oppbevarer havner i feil hender – alt fra bilder og videoer til tastetrykk og nettleserhistorikk.

Hvorfor er antivirus nødvendig?

I dag bruker vi internett, datamaskiner og mobiler til alt. Vi ser på filmer, studerer, jobber og spiller hos aktører som Unibet Casino. Dette har vi muligheten til fordi teknologien har kommet så langt, og da skulle en kanskje tro at vi også hadde klart å bekjempe datavirusene. Men den gang ei.

Nettsvindel er i vinden som aldri før, og bakmennene blir stadig mer opplyste. De har tilgang til den samme kunnskapen som alle andre, og derfor blir også teknologien de bruker mer avansert, og virusene skjules bedre. Dagens virus fremstår på mange måter som reelle programvarer, og det er vanskelig å fatte mistanke før det er for sent. Det gjør at viruset kan operere fritt uten påvirkning fra deg i lang tid.

Hva gjør et antivirusprogram?

For å unngå å selv måtte følge med på alt du foretar deg på nett og på alt du laster ned, anbefales det at du installerer et antivirusprogram. Det skanner datamaskinen eller annen enhet og ser etter mistenkelige filer. Det kan også gi deg et varsel når mistenkelige nettsider besøkes eller når usikre programvarer lastes ned. På den måten stiller du litt sterkere i kampen mot virusene.

Grunner til å installere et antivirusprogram

Har du ikke noe å skjule, kan det være vanskelig å ofre for mye tid til datavirusene. Du tenker kanskje ikke at det er så farlig om du får virus. Men det kan få fatale konsekvenser. For det første kan du bidra til at viruset spres til alle. Det kan nemlig legges ved i meldinger du sender via nettet, via e-poster og via bilder du sender.

Dessuten er svindlerne utspekulerte, og får de først plantet virus på enheten din, får de tilgang til akkurat hva de vil. De kan hacke webkameraet ditt, filme deg i uheldige situasjoner og deretter presse deg for penger. De kan tyde sensitive opplysninger du legger igjen på nettsider og stjele identiteten din. Målene til svindlerne er mange, og derfor gjør du best i å sikre deg før uhellet er ute.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0